Home » Cellplast s100 pris

Cellplast s100 pris

Cellplast s100 är en typ av cellplast som lämpar sig extra väl för just villagrunder. Varför?

En villagrund har laster som s100 i de allra flesta fall klarar av.

Vad är då priset på cellplast s100?

Priset beror på en mängd olika saker, och framförallt på dina behov. Dvs vad borde du betala för den mängd cellplast du ska köpa?

 

Faktorer du bör beakta:

1. Cellplastkvalitet:
Vilken cellplastkvalitet behöver du? Det är oerhört vanligt att man överdimensionerar med cellplast och / eller  armering, dvs använder en cellplastkvalitet som är “bättre” än vad du egentligen behöver. Be din leverantör av t.ex. husgrunden att beräkna vilken kvalitet just du behöver för dina ändamål. Vanligt problem är att konstruktörer som räknar på belastningar och liknande överdimensionerar för de ansvarar inte för kostnaderna och därmed kan de “ta det säkra före det osäkra och alltid lägga på ett par cellplastkvaliteter i onödan. Men för dig som ska bygga huset och står i begrepp att beställa många kubikmeter med cellplast spelar detta en mycket stor roll. Det är många tusenlappar som kan investeras i onödan och gör din garagegrund dimensionerad för en TigerTank för andra världskriget istället för din bil som väger 1 ton.

2. Fraktkostnader för cellplasten:
För att frakten inte ska ta för stor del av den totala kostnaden så spelar volymen cellplast du ska beställa en mycket stor roll. Ska du exempelvis bara köpa två stycken cellplast s100 skivor för något ändamål så är det billigare att åka till en byggmaterialhandlare och köpa dem där. Ska du däremot beställa en komplett husgrund där cellplasten bara är en del så blir cellplastens frakt försumbar. Det gör att du i princip får cellplastfrakten på köpet eftersom du ändå ska köpa så mycket annat. Det är också så att cellplasten som ju är mycket skrymmande blir billig i frakt om man köper mycket cellplast och därmed i princip fyller lastbilen.